Bavettesteaks met rooibos theerub

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Schil de daikon en snijd in reepjes. Verwijder de granaatappelpitjes. Snijd de bosuien in lange, dunne repen.
  2. Was en droog de mizunablaadjes. Maak de dressing: roer de helft van de rooibosthee met de druivenpitolie, honing en sinaasappel- en citroensap. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Meng het zeezout met de rest van de thee en de specerijen. Dep de stukken vlees droog en wrijf ze in met het specerijenmengsel.
  4. Verhit een grillpan. Bestrijk de stukken vlees met olie en gril ze 3-4 minuten per kant voor medium rare. Leg de steak op een bord, dek af met folie en laat 5 minuten rusten. Schep de blaadjes en rest van de groenten om met de helft van de dressing.

Opmaak tip Snijd het vlees in plakjes en schik op een mooi bord met de blaadjes. Druppel de rest van de dressing over het bord.

Ingrediënten

  • ½ daikon
  • ½ granaatappel
  • 2 bosuien
  • 150 g mizuna-slablaadjes
  • 2 theelepel rooibostheeblaadjes
  • 1 eetlepel druivenpitolie
  • 2 theelepel honing
  • 2 eetlepel sinaasappelsap
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 eetlepel maldon zeezout
  • 1 theelepel gemalen gember
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper
  • 1 theelepel grofgemalen mosterdzaadjes
  • 4 stukken bavette van ca. 150 g

Publicatie datum: 15 september 2014