Groenetheecrostini met geitenkaas en sinaasappel

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd van de baguette 12 schuine, dunne plakken en leg ze op een bakplaat. Rooster de sneetjes goudbruin en knapperig.
  2. Rooster de theeblaadjes even in een droge koekenpan en maal grof met behulp van een vijzel. Rooster ook het komijnzaad en plet met de vijzel.
  3. Trek van de sinaasappels dunne zest en bewaar in koud water tot gebruik zodat er mooie zest krullen ontstaan. Schil de rest van de sinaasappels dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.

Opmaak tip Bestrijk de crostini dik met geitenkaas, bestrooi met de thee en kruiden en besprenkel met olijfolie. Garneer met sinaasappelpartjes en de zestuks

Ingrediënten

  • 1 baguette of ciabatta
  • 200 g zachte geitenkaas
  • 20 g groenetheeblaadjes
  • ½ theelepel kaneel
  • 1 theelepel komijnzaad
  • peper uit de molen en grof zeezout
  • 2 sinaasappels, schoongeboend
  • 60 ml olijfolie

Publicatie datum: 15 september 2014