Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Doe het kippengehakt in de keukenmachine met de eieren en de smaakmakers.
Laat dit alles draaien in de keukenmachine totdat er een mooie gladde farce ontstaat. Doe er als laatste 1 deciliter slagroom bij en meng dit door de fijne farce heen. Let op: niet te lang draaien anders onstaat er schifting.
Snijd de tuttifrutti fijn en spatel dit als laatste door de farce heen.
Spoel de morilles af en zet ze op met 1 deciliter madeira en een klein beetje water. Laat dit geheel ongeveer drie minuten koken en vervolgens afkoelen in het kookvocht. 6. Verwarm de oven voor op 175 °C.
Spreid de uitgebeende kwartels uit op de werkbank en plaats in het midden van elke kwartel een quenelle farce. Vouw de kwartels dicht en modelleer ze weer in de oorspronkelijke vorm.
Plaats de kwartels op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer ze in met phase easy browning.
Haal de morilles uit het vocht. Voeg de gevogeltefond en de rest van de madeira bij het kookvocht en laat dit tot de helft inkoken.
Plaats de kwartels in de voorverwarmde oven en laat ze in ongeveer 18 minuten gaar worden.
Laat de kwartels ongeveer vijf minuten onder aluminiumfolie rusten. Maak ondertussen de romige saus af.
Doe de rest van de slagroom bij de ingekookte fond laat dit aan de kook komen. Breng eventueel verder op smaak en roer als laatste de morilles erdoor.
Opmaak tip Snijd de kwartels in plakjes. Leg ze op een warm bord en maak af met de romige saus van morilles.