Amandelsoepje met vijg & joselito involtini

Gang
Amuse
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de teentjes knoflook los en rooster ze ca. 30 minuten op een bakplaat.
  2. Schep de laatste 10 minuten de amandelen op de bakplaat en rooster ze lichtbruin.
  3. Snipper de ui en fruit deze ca. 10 minuten in olie op laag vuur.
  4. Pel de knoflook. Doe de bouillon, 2/3 van de amandelen en de knoflook in de pan, breng aan de kook en laat 15 minuten doorkoken.
  5. Haal van het vuur, giet de slagroom en sherry erbij en pureer tot een gladde soep.
  6. Hak de rest van de amandelen grof. Verhit een grillpan. Snijd de vijg in parten en bestrijk met honing. Grill ze in de hete pan snel bruin.
  7. Haal van het vuur en omwikkel elk partje met een plakje ham. Zet vast met een lange prikker.

Opmaak tip Verdeel de soep over 4 glaasjes, bestrooi met de amandelen en leg op elk glaasje een prikker met vijg en ham

Ingrediënten

  • 1 Knoflookbol
  • 50 gr Blanke amandelen
  • 30 ml Olijfolie
  • 400 ml Groentebouillon
  • 100 ml Slagroom
  • 30 ml Sherry azijn
  • 1 Rijpe vijg
  • 15 ml Honing
  • 40 gr Joselito jamón

Publicatie datum: 15 november 2014