Appel-karamelglühwein

Gang
Drank
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Schenk de appelcider in een pan en roer de karamelsiroop erdoor.
  2. Snijd het vanillestokje in de lengte open en snijd de schil van een citroen in lange repen.
  3. Leg de vanille en de helft van de citroenschil in de pan, breng aan de kook en laat op laag vuur 10 minuten trekken.
  4. Snijd ondertussen de citroen in dunne plakjes en leg in de andere repen citroenschil elk een knoop
  5. Haal de glühwein van het vuur en roer de cognac erdoor.

Opmaak tip Zeef de glühwein en schenk in mooie glazen. Garneer elk glas met een schijfje citroen en een reepje geknoopte citroenschil

Ingrediënten

  • 750 ml Droge appelcider
  • 3 el Karamelsiroop
  • 1 Vanillestokje
  • 1 Citroen, schoongeboend
  • 100 ml Cognac

Publicatie datum: 15 november 2014