Chai latte met sinaasappel

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Breng 500 ml water aan de kook met hierin de gember, kardemom, kaneelstokjes en het venkelzaad. Zet het vuur laag en laat 20 minuten zachtjes koken.
  2. Laat de laatste vijf minuten de theezakjes meekoken.
  3. Rasp ondertussen de schil van de helft van de sinaasappel fijn en trek van de andere helft sliertjes met een zesteur. Zet de sliertjes in een kom met koud water tot gebruik.
  4. Verwarm de melk en klop deze schuimig.
  5. Roer de sinaasappelrasp erdoor.
  6. Schenk de hete thee door een zeef in een schenkkan.

Opmaak tip Verdeel de schuimige melk over vier glazen en schenk voorzichtig de thee in de glazen. Garneer met de sinaasappelsliertjes en geef er suikerklontjes of honing apart bij. Lekker met stukjes notenpraline en noga.

Ingrediënten

  • 2 cm Gember, geschild en in plakjes gesneden
  • 4 Kardemompeulen
  • 1 tl Venkelzaad
  • 2 Kaneelstokjes
  • 2 Zakjes zwarte thee
  • 1 Grote sinaasappel, schoongeboend
  • 1 l Melk

Publicatie datum: 15 november 2014