Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Maal het venkelzaad, de lavendelbloemetjes, peperkorrels en het korianderzaad fijn in een vijzel en schep het zout erdoor.
Kerf het vel van de eendenborstfilets kruislings in en wrijf in met de kruiden. Laat 30 minuten staan.
Hak voor de cranberryrelish de cranberry’s grof in een keukenmachine. Rasp de schil van de sinaasappel en pers het sap uit, schep door elkaar met de suiker en kaneel.
Schep het cranberrymengsel in een pannetje en breng op hoog vuur aan de kook. Kook 4 minuten en haal van het vuur. Laat de relish helemaal afkoelen.
Hak de peper en bosui fijn en schep door de relish.
Bak de eendenborstfilets op de kant met het vel in ca. 15 minuten bruin en knapperig.
Snipper ondertussen de sjalotjes en hak de kruiden fijn. Verhit de olie in een grote pan en bak de ui glazig. Voeg de verse kruiden toe en bak 5 minuten mee. Schep de bonen in de pan en bak nog 5 minuten mee.
Keer de filets en bak nog 4 minuten. Haal uit de pan en laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Opmaak tip Snijd de eendenborstfilets in plakjes en serveer deze met de cranberryrelish en bonen.