• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Eendenborst met relish van sinaasappel & cranberry

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Maal het venkelzaad, de lavendelbloemetjes, peperkorrels en het korianderzaad fijn in een vijzel en schep het zout erdoor.
  2. Kerf het vel van de eendenborstfilets kruislings in en wrijf in met de kruiden. Laat 30 minuten staan.
  3. Hak voor de cranberryrelish de cranberry’s grof in een keukenmachine. Rasp de schil van de sinaasappel en pers het sap uit, schep door elkaar met de suiker en kaneel.
  4. Schep het cranberrymengsel in een pannetje en breng op hoog vuur aan de kook. Kook 4 minuten en haal van het vuur. Laat de relish helemaal afkoelen.
  5. Hak de peper en bosui fijn en schep door de relish.
  6. Bak de eendenborstfilets op de kant met het vel in ca. 15 minuten bruin en knapperig.
  7. Snipper ondertussen de sjalotjes en hak de kruiden fijn. Verhit de olie in een grote pan en bak de ui glazig. Voeg de verse kruiden toe en bak 5 minuten mee. Schep de bonen in de pan en bak nog 5 minuten mee.
  8. Keer de filets en bak nog 4 minuten. Haal uit de pan en laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Opmaak tip Snijd de eendenborstfilets in plakjes en serveer deze met de cranberryrelish en bonen.

Ingrediënten

  • 1 tl Venkelzaad
  • 1/2 tl Lavendelbloemetjes (gedroogd)
  • 1/2 tl Zwarte peperkorrels
  • 1/2 tl Gemalen koriander
  • 1/2 tl Zout
  • 4 Eendenborstfilets (ca. 600g)
  • 200 gr Cranberry's (vers of bevroren)
  • 1 Grote sinaasappel, schoongeboend
  • 50 gr Suiker
  • 1/2 tl Gemalen kaneel
  • 1/2 Spaanse peper, fijngehakt
  • 2 Bosuien
  • 50 ml Olijfolie
  • 2 Sjalotjes
  • 1 Bosje verse Provençaalse kruiden: rozemarijn, tijm, marjolein, bonenkruid, basillicum, salie
  • 400 gr Gekookte witte bonen

Publicatie datum: 15 november 2014