Garnalen met sponscake van wakame en cocktailspuma

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Pel de garnalen (laat staart en kop aan elkaar) en zet koud weg.
  2. Pureer de avocado's, voeg crème fraîche, citroenrasp en -sap, zout en peper toe en draai dit tot een mooie crème. Doe deze in een spuitzak en leg koud weg.
  3. Meng alle ingrediënen voor de sponscake in een blender.
  4. Wrijf het mengsel door een zeef en doe het vervolgens in een sifon met twee patronen.
  5. Spuit het in twee plastic bekers en zet deze ongeveer 1 minuut in de magnetron. Droog ze daaran ongeveer een uur in een droogtoren op 55°C.
  6. Voeg voor de cocktail-espuma de cocktailsaus en yoghurt bij elkaar in een sifon en draai hier twee patronen op. Zet dit koud weg.

Opmaak tip Schik sponscake, cocktailespuma en garnalen in glazen en garneer met borage cress, zeekraal, dille en eventueel wat schelpjes.

Ingrediënten

  • 500 gr Garnalen
  • 2 Avocado's
  • 100 gr Crème fraîche
  • Citroenrasp + -sap
  • 200 gr Cocktailsaus
  • 1 dl Yoghurt (dikte: geslagen room)

Voor sponscake van wakame

  • 80 gr Wakame
  • 140 gr Suiker
  • 120 gr Eidooier
  • 180 gr Eiwit
  • 80 gr Bloem
  • 1 gr Zout

Opmaak

  • 1 Bakje borage cress
  • 1 Bakje zeekraal
  • Bosje dille

Publicatie datum: 15 november 2014