Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Breng de wijn, steranijs en suiker met het vanillestokje aan de kook.
Snijd de perziken doormidden en haal de pit eruit.
Doe de perziken in de kokende wijn en breng het geheel weer aan de kook.
Haal de pan direct van het vuur en laat de perziken in het vocht afkoelen. Zorg ervoor dat ze onder het vocht staan door er als gewicht een bord op te leggen.
Haal de perziken uit de pan als ze volledig zijn afgekoeld en haal het vel eraf.
Bewaar de perziken in de koeling en gebruik het vocht voor de vanillegelei.
Voor vanillegelei
Verwijder het vanillestokje en kook het pocheervocht in tot er 0,25 deciliter overblijft.
Voeg de agar agar toe en kook tot deze is opgelostuks
Giet de massa op een plateau dun uit en zet koud weg.
Snijd de koude gelei in de gewenste vorm.
Voor frambozengel
Laat de frambozen met de kruidnagel, suiker en wijn rustig garen.
Roer de agar agar erdoor en laat kort meekoken.
Verwijder de kruidnagel en blender de massa glad.
Vul af in een spuitzak.
Voor vanilleroomijs
Laat de slagroom met de melk, basterdsuiker en vanillestokjes gedurende 2,5 uur trekken op laag vuur.
Verwijder de vanillestokjes.
Voeg de eidooiers toe en breng aan de kook.
Laat het geheel afkoelen en draai het op in de ijsmachine.
Opmaak tip Serveer de perziken met de vanillegelei, frambozenijs en het ijs.