Gepocheerde perzik met vanille-ijs en frambozengel

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Breng de wijn, steranijs en suiker met het vanillestokje aan de kook.
  2. Snijd de perziken doormidden en haal de pit eruit.
  3. Doe de perziken in de kokende wijn en breng het geheel weer aan de kook.
  4. Haal de pan direct van het vuur en laat de perziken in het vocht afkoelen. Zorg ervoor dat ze onder het vocht staan door er als gewicht een bord op te leggen.
  5. Haal de perziken uit de pan als ze volledig zijn afgekoeld en haal het vel eraf.
  6. Bewaar de perziken in de koeling en gebruik het vocht voor de vanillegelei.

Voor vanillegelei

  1. Verwijder het vanillestokje en kook het pocheervocht in tot er 0,25 deciliter overblijft.
  2. Voeg de agar agar toe en kook tot deze is opgelostuks
  3. Giet de massa op een plateau dun uit en zet koud weg.
  4. Snijd de koude gelei in de gewenste vorm.

Voor frambozengel

  1. Laat de frambozen met de kruidnagel, suiker en wijn rustig garen.
  2. Roer de agar agar erdoor en laat kort meekoken.
  3. Verwijder de kruidnagel en blender de massa glad.
  4. Vul af in een spuitzak.

Voor vanilleroomijs

  1. Laat de slagroom met de melk, basterdsuiker en vanillestokjes gedurende 2,5 uur trekken op laag vuur.
  2. Verwijder de vanillestokjes.
  3. Voeg de eidooiers toe en breng aan de kook.
  4. Laat het geheel afkoelen en draai het op in de ijsmachine.

Opmaak tip Serveer de perziken met de vanillegelei, frambozenijs en het ijs.

Ingrediënten

  • 1/2 l Witte wijn
  • 5 Steranijsvruchtjes
  • 100 gr Suiker
  • 1 Vanillestokje
  • 4 Perziken

Voor vanillegelei

  • 2 gr Agar Agar

Voor frambozengel

  • 250 gr Frambozen
  • 1 Kruidnagel
  • 75 gr Suiker
  • 5 gr Agar agar
  • Scheutje witte wijn of prosecco

Voor vanilleroomijs

  • 250 ml Slagroom
  • 250 ml Volle melk
  • 100 gr Witte basterdsuiker
  • 2 Vanillestokjes
  • 4 Eidooiers

Publicatie datum: 15 november 2014