Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Voor de compote: meng de suiker, sinaasappelsap, laurier, gember en de cranberry’s in een pannetje en kook 10 minuten op laag vuur. Schenk indien nodig een scheutje water in de pan. Haal van het vuur, verwijder de laurierblaadjes en gember en laat de compote afkoelen.
Rasp de aardappels en knijp er zo veel mogelijk vocht uit. Schep om in een kom met het ei, de bloem en boter. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de olie in een grote koekenpan en schep de geraspte aardappel per eetlepel in de pan. Druk ze met de bolle kant van de lepel platter. Bak de rösti ongeveer 2-3 minuten per kant.
Opmaak tip Leg op elke rösti een puntje kaas en een lepeltje compote. Leg ze onder een hete grill tot de kaas net gesmolten is. Serveren met de rösti.