Rösti met geitenkaas & cranberry's

Gang
Amuse
Aantal Personen
6

Bereidingswijze

  1. Voor de compote: meng de suiker, sinaasappelsap, laurier, gember en de cranberry’s in een pannetje en kook 10 minuten op laag vuur. Schenk indien nodig een scheutje water in de pan. Haal van het vuur, verwijder de laurierblaadjes en gember en laat de compote afkoelen.
  2. Rasp de aardappels en knijp er zo veel mogelijk vocht uit. Schep om in een kom met het ei, de bloem en boter. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verhit de olie in een grote koekenpan en schep de geraspte aardappel per eetlepel in de pan. Druk ze met de bolle kant van de lepel platter. Bak de rösti ongeveer 2-3 minuten per kant.

Opmaak tip Leg op elke rösti een puntje kaas en een lepeltje compote. Leg ze onder een hete grill tot de kaas net gesmolten is. Serveren met de rösti.

Ingrediënten

  • 40 gr Suiker
  • 75 ml Sinaasappelsap
  • 2 Laurierblaadjes
  • 2 cm Verse gember, in plakjes gesneden
  • 350 gr Cranberry's (vers of bevroren)
  • 350 gr Lichtkruimige aardappels
  • 1 Ei losgeklopt
  • 2 el Bloem
  • 20 gr Gesmolten boter
  • 60 ml Zonnebloemolie
  • 1 Geitencamembert (Soignon Sainte Maure)

Publicatie datum: 15 november 2014