Virgin caipirinha

Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Schil 2 limoenen dik.
  2. Doe de suiker met de limoenschillen in een pan en schenk het water erbij.
  3. Verwarm op laag vuur totdat de suiker helemaal is opgelostuks Breng vervolgens aan de kook en laat 10 minuten zachtjes indikken tot een siroop.
  4. Pers ondertussen het sap uit de 2 geschilde limoenen.
  5. Haal de siroop van het vuur en roer de limoensap erdoor.
  6. Snijd de overige 2 limoenen in partjes en verdeel over 4 lage glazen.
  7. Zet in elk glas een takje munt. Kneus met een stamper de limoenparten en munt.
  8. Schenk in elk glas 25 ml siroop, 3 eetlepels ijsgruis en schenk er 50 ml mineraalwater bij. Even doorroeren en serveer met een servetje om het glas.

Opmaak tip Garneer de glazen met een schijfje carambola.

Ingrediënten

  • 4 Limoenen
  • 200 gr Rietsuiker
  • 100 ml Water
  • 50 gr Ijsgruis
  • 200 ml Bruisend mineraalwater
  • 1 Carambola in plakjes gesneden

Publicatie datum: 15 november 2014