Aardse pastinaak knolselderijsoep met gerookte wilde gans

Gang
Lunchgerecht Voorgerecht
Aantal Personen
6

Bereidingswijze

Voor de garnituur

  1. Snij de ganzenborstfilet op een vleessnijmachine in flinterdunne plakken. Snij hier vervolgens met een koksmes dunne reepjes van
  2. Doe in een kommetje en dek af met plasticfolie om uitdrogen te voorkomen
  3. Pluk de honnycress en zet apart onder een nat stuk keukenpapier

voor de soep

  1. Pluk de honnycress en zet apart onder een nat stuk keukenpapier
  2. Hak de teen knoflook klein
  3. Verhit een barbecue en plaats tussen de kolen een dikke gietijzeren pan of dutch oven
  4. Sauteer de uien en knoflook in de heet geworden olijfolie tot deze glazig zijn. Voeg de knolselderij en pastinaakblokjes toe en roer om
  5. Voeg de kruiden toe en giet af met de kippenbouillon
  6. Breng het geheel aan de kook en laat doorkoken totdat de pastinaak en knolselderij goed gaar zijn
  7. Verwijder de tijm en laurierblaadjes en pureer de soep met een staafmixer
  8. Verminder de hitte van de barbecue (verwijder een aantal kooltjes of plaats de pan wat hoger door middel van een rooster of driepoot) en voeg de koksroom toe
  9. Breng de soep op smaak met zout en witte peper

Ingrediënten

Voor de garnituur

  • 100 gram gerookte ganzenborst
  • 1 bakje honey cress

voor de soep

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 knolselderij
  • 2 pastinaken
  • 2 witte uien
  • 1 teen knoflook
  • 5 takjes tijm
  • 2 verse laurierblaadjes
  • 1,8 liter kippenbuillon
  • 0,2 liter koksroom
  • zout en witte peper

Publicatie datum: 15 december 2014