Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Maak het deeg door de bakery mix, de boter en het ei te kneden met de hand of in een keukenmachine met deeghaak. Rol het deeg uit met een deegroller tot een dunne plak
Snijd repen van circa 8 cm breed van het deeg, gebruik deze repen om de binnenzijde van de lege en schoongemaakte blikken te bekleden met het deeg
Houdt het overgebleven deeg apart om later het vlechtwerk van te maken
Schil de appels, snijdt deze in kleine stukjes en meng met de suiker, kaneel en maïzena
Vul de blikjes met het appelmengsel en maak de taartjes af met een vlechtwerk van het overgebleven deeg
Gebruik een grote platte bbq met deksel of vuurschaal. Indien je een vuurschaal gebruikt maak dan een deksel uit dikke stukken aluminiumfolie
Steek de bbq / vuurschaal aan met briketten en wacht tot de briketten bedekt zijn met een laag as
Veeg de briketten naar 2 zijkanten en plaats de blikken in het midden. Als de kolen te dicht op de blikken staan zal het deeg aan de bovenzijde verbranden
Plaats de deksel op de bbq en bak de bliktaarten in circa 20-30 minuten totdat deze gaar zijn
Bron: Smokey Goodness
Producten uit dit recept
Ingrediënten
400 gram Chef's Bakery Mix voor appeltaart
1 kg appels (circa 6 stuks)
150 gram boter
1 ei
150 gram rozijnen
150 gram suiker
3 eetlepels kaneel
1 eetlepel maïzena
6 lege hotdog blikjes (of andere blikjes zonder plastic binnenvoering)