Appeltaart uit blik

Gang
Hapje
Aantal Personen
6

Bereidingswijze

  1. Maak het deeg door de bakery mix, de boter en het ei te kneden met de hand of in een keukenmachine met deeghaak. Rol het deeg uit met een deegroller tot een dunne plak
  2. Snijd repen van circa 8 cm breed van het deeg, gebruik deze repen om de binnenzijde van de lege en schoongemaakte blikken te bekleden met het deeg
  3. Houdt het overgebleven deeg apart om later het vlechtwerk van te maken
  4. Schil de appels, snijdt deze in kleine stukjes en meng met de suiker, kaneel en maïzena
  5. Vul de blikjes met het appelmengsel en maak de taartjes af met een vlechtwerk van het overgebleven deeg
  6. Gebruik een grote platte bbq met deksel of vuurschaal. Indien je een vuurschaal gebruikt maak dan een deksel uit dikke stukken aluminiumfolie
  7. Steek de bbq / vuurschaal aan met briketten en wacht tot de briketten bedekt zijn met een laag as
  8. Veeg de briketten naar 2 zijkanten en plaats de blikken in het midden. Als de kolen te dicht op de blikken staan zal het deeg aan de bovenzijde verbranden
  9. Plaats de deksel op de bbq en bak de bliktaarten in circa 20-30 minuten totdat deze gaar zijn
Bron: Smokey Goodness

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 400 gram Chef's Bakery Mix voor appeltaart
  • 1 kg appels (circa 6 stuks)
  • 150 gram boter
  • 1 ei
  • 150 gram rozijnen
  • 150 gram suiker
  • 3 eetlepels kaneel
  • 1 eetlepel maïzena
  • 6 lege hotdog blikjes (of andere blikjes zonder plastic binnenvoering)

Publicatie datum: 15 december 2014