Flammkuchen Hartig

Gang
Lunchgerecht Hoofdgerecht Hapje
Aantal Personen
8

Bereidingswijze

  1. Halveer de trostomaatjes
  2. Was de spinazie en laat deze goed uitlekken
  3. BBQ zeer heet opstoken (circa 250 graden celsius) en een pizzasteen plaatsen
  4. De flammkuchen bodems bestrijken met crème fraîche
  5. De uitgelekte spinazie aanmaken met de knoflook-yoghurt dressing en verdeel deze samen met de trostomaatjes en pijnboompitjes over de flammkuchen
  6. Met de pizzaschep de flammkuchen op de pizzasteen plaatsen en BBQ deksel sluiten
  7. Bak de flammkuchen tot de rand bruin en knapperig is
  8. De flammkuchen met de pizzaschep van de BBQ halen en op een houten serveerplank plaatsen. De grote flammkuchen in gelijke stukken snijden met een koksmes (bijvoorbeeld 1 x door de lengte in het midden delen en vervolgens reepjes van circa 4 cm snijden).
  9. Rasp over de flammkuchen de parmezaanse kaas
Bron: Smokey Goodness

Ingrediënten

  • 2 grote flammkuchen bodems (of 8 kleintjes)
  • 1 bakje crème fraîche
  • knoflook-yoghurt dressing
  • 50 gram pijnboompitten
  • 1 bosje trostomaatjes
  • parmezaanse kaas

Publicatie datum: 15 december 2014