Flammkuchen Wild

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
8

Bereidingswijze

  1. De knoflooktenen met peper, zout en scheutje olijfolie in aluminiumfolie wikkelen
  2. De ongeschilde witte uien en het knoflooktenen pakketje op de grill plaatsen en deze roosteren totdat de uien zwart geblakerd en zacht van binnen zijn en de knoflooktenen zacht zijn geworden
  3. Uien uit de schil persen in een blenderbeker en samen met de zachte knoflooktenen en de koksroom pureren in de blender
  4. Op smaak brengen met witte peper en zout en opzij zetten
  5. De Frisée sla plukken (gebruik alleen de gelere binnenste blaadjes, de buitenste groenere blaadjes zijn een stuk bitterder) en wassen. Vlak voor gebruik op smaak brengen met Hellman’s shallot red onion vinaigrette
  6. De wildzwijn coppa in flinterdunne plakjes snijden op de vleessnijmachine, daarna julliene reepjes snijden en tot gebruik afdekken met huishoudfolie om uitdroging te voorkomen
  7. Zuurkool in een vergiet goed uit laten lekken
  8. De Hellman’s honey mustard sandwich saus overgieten in een knijpflesje
  9. Het halve bosje bieslook zeer fijn hakken
  10. BBQ zeer heet opstoken (circa 250 graden celcius) en pizzasteen plaatsen
  11. De flamkuchen bodems bestrijken met de gepofte uien puree
  12. De uitgelekte zuurkool over de flammkuchen in een dun laagje verdelen
  13. Met de pizzaschep de flamkuchen op de pizzasteen plaatsen en de bbq deksel sluiten. Bak de flammkuchen tot de rand bruin en knapperig is
  14. De flammkuchen met de pizzaschep van de barbecue halen en op een houten serveerplank plaatsen. De grote flammkuchen in gelijke stukken snijden met een koksmes (bijvoorbeeld 1 x door de lengte in de midden delen en vervolgens reepjes van circa 4 cm snijden)
  15. De flammkuchen met de pizzaschep van de barbecue alen en op een houten serveerplank plaatsen. De grote flammkuchen in gelijke stukken snijden met een koksmes (bijvoorbeeld 1 x door de lengte in de midden delen en vervolgens reepjes van circa 4 cm snijden)
Bron: Smokey Goodness

Ingrediënten

Voor de crème van gepofte ui

  • 2 grote flammkuchen bodems (of 8 kleintjes)
  • 8 middelgrote witte uien
  • 4 tenen gerookte knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout
  • witte peper
  • 150 ml koksroom

Overige ingrediënten

  • 1 zakje zuurkool
  • 150 gram Coppa van wild zwijn
  • 1 kop Frisée sla
  • 2 eetlepels Hellman's shallot red onion
  • vinaigrette
  • peper
  • zout
  • 1 zak Hellman's honey mustard sandwich saus
  • 1/2 bosje bieslook

Publicatie datum: 15 december 2014