Flammkuchen Zoet

Gang
Lunchgerecht Hoofdgerecht Hapje
Aantal Personen
8

Bereidingswijze

  1. Snijd de stoofperen in dunne plakjes en laat deze goed uitlekken
  2. Barbecue zeer heet opstoken (circa 250 graden celsius) en pizzasteen plaatsen
  3. De plakjes stoofperen, blauwschimmelkaas en walnoten verdelen over de flammkuchen
  4. Met de pizzaschep de flammkuchen op de pizzasteen plaatsen en BBQ deksel sluiten. Bak de flammkuchen tot de rand bruin en knapperig is
  5. De flammkuchen met de pizzaschep van de barbecue halen en op een houten serveerplank plaatsen. De grote flammkuchen in gelijke stukken snijden met een koksmes (bijvoorbeeld 1 x door de lengte in het midden delen en vervolgens reepjes van circa 4 cm snijden)
  6. Garneer af met verse rucola en honing
Bron: Smokey Goodness

Ingrediënten

  • 2 grote flammkuchen bodems (of 8 kleintjes)
  • 50 gram blauwschimmelkaas
  • 1 bakje crème fraîche
  • 4 stoofperen uit blik
  • 50 gram walnoten
  • honing
  • rucola

Publicatie datum: 15 december 2014