Hot Buttered Rum

Gang
Nagerecht Drank
Aantal Personen
6

Bereidingswijze

  1. Meng van te voren de suiker, honing, roomboter, kaneel, nootmuskaat, kruidnagel en zout in een mengkom tot een emulsie en zet apart tot je het weer nodig hebt
  2. Voor terrassetting kan de gietijzeren pan boven het vuur gehangen worden, laat de boter smelten, voeg de rum toe en vul de pan aan met kokend water (circa 1 liter)
  3. Voeg de stokjes kaneel, steranijs en sinaasappel toe
  4. Met de soeplepel uitscheppen en serveren in een mok
Bron: Smokey Goodness

Ingrediënten

  • 150 gram bruine suiker
  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 50 gram honing
  • 1/2 theelepel gemalen kaneel
  • 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
  • mespuntje gemalen kruidnagel
  • snufje zout
  • 180 ml donkere gekruide rum
  • kokend water
  • 6 stokjes kaneel
  • 6 stukjes steranijs
  • 6 schijfjes sinaasappel

Publicatie datum: 15 december 2014