Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
De chipotle flakes tot een zeer fijn poeder malen in een koffiebonenmaler of vijzel en mengen met de overige ingrediënten voor de kruidenmix
Fazantfilets uit de verpakking halen, eventuele veertjes verwijderen en licht kruiden met de kruidenmix. Gekoeld wegzetten
Voor de soep de pompoen halveren. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af. Snijd de pompoen in grove stukken. Snijd de ui en knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd hem in plakken van circa 1 cm
Verhit de olie in een grote pan en bak de pompoen, winterpeen en ui 5 min. Voeg de knoflook en laurierblaadjes toe. Schenk het water erbij en voeg de Knorr professional groenten bouillon gelei toe. Breng aan de kook en laat alles in circa 30 min. gaar worden
Verwijder de laurierblaadjes. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met de Knorr professional kerrie curry puree, peper en zout
Hak de walnoten fijn tot kleine stukjes
Verkruimel de verse geitenkaas tot kleine stukjes
Hak de koriander zeer fijn
Soep maken/verwarmen
Fazantfilet op een hete barbecue (eventueel met gietijzeren rooster) kort grillen tot de huid krokant is en de filet gaar is. Fazant kort laten rusten, daarna trancheren in dunne plakjes
Soep in diep bord schenken, in het midden een torentje maken van de fazantplakjes, geitenkaas, walnoten. Torentje besprenkelen met de fijngehakte koriander en de soep besprenkelen met enkele druppels walnootolie
Bron: Smokey Goodness
Ingrediënten
Voor de soep
2,5 kg pompoen (bijv. flespompoen)
4 uien
4 tenen knoflook
500 gram winterpeen
4 eetlepels olijfolie
4 verse laurierblaadjes
2 liter water
2 eetlepels Knorr professional groenten bouillon gelei
1 à2 eetlepels Knorr professional kerrie curry puree