Aardbei-tagliatelle met hangop

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Maak de aardbeien schoon en pureer ze met de suiker, 150 ml water en de agarpoeder.
  2. Schenk in een pannetjes en breng aan de kook. Kook voor 2 minuten.
  3. Vet een schoon bakblik in en schenk het aardbeimengsel op de bakplaat, laat afkoelen en helemaal hard worden.
  4. Snij de aardbei-agar in dunne slierten en draai er vier nestjes van.
  5. Leg op vier borden en schep wat hangop ernaastuks
  6. Schil de grapefruit dik en snij de partjes tussen de vliesjes los met een scherp mesje. Leg om de tagliatelle met de bosbessen.
  7. Roer de kruidnagelpoeder los met de olijfolie en druppel om het gerechtje heen. Bestrooi met gerookt zeezout en serveer.

Ingrediënten

  • 100 g aardbeien
  • 25 g suiker
  • 150 ml water
  • 2 g agar
  • 100 g hangop
  • 1 roze grapefruit
  • 50 g verse bosbessen
  • 1/2 tl gerookte zeezout
  • 45 ml olijfolie
  • 1 tl kruidnagelpoeder
  • 1 tl gerookt zeezout

Publicatie datum: 15 februari 2015