• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Baba au jeneversiroop met frambozen

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
6

Bereidingswijze

  1. Schep de bloem in een grote mengkom.
  2. Strooi de gist aan de ene kant van de kom en het zout aan de andere kant van de kom.
  3. Klop de eieren en melk goed door elkaar. Strooi de suiker op de bloem, maak er een kuil in en voeg de eieren en melk toe. Meng goed door elkaar meng met een mixer met deeghaak tot een gladde deeg ontstaat (ongeveer 10 minuten).
  4. Meng in delen met de deeghaak de boter erdoor tot het deeg een tot een fluweelachtig en elastisch structuur heeft. Dek af en laat een uur rijzen.
  5. Vet de babavormpjes in met boter en strooi ze met kristalsuiker. Kneed snel de lucht uit het deeg verdeel in 6 gelijken stukjes.
  6. Trek tot een lang vorm en leg een rondje in de vormpjes. Laat ze 20 minuten rijzen.
  7. Verwarm de oven voor op 180°C.
  8. Bak de cakejes voor ca. 25 minuten.
  9. Voor de jeneversiroop: doe de suiker in een pannetje met 300 ml water en breng aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes koken en haal van het vuur.
  10. Schenk als de siroop is afgekoeld de jenever erdoor.
  11. Haal de baba’s uit de oven en laat ze 5 minuten in de vorm afkoelen.
  12. Keer ze voorzichtig uit de vormpjes en leg op een groot bord.
  13. Schenk de helft van de siroop over de cakejes en laat helemaal intrekken. Keer de cakejes om en herhaal. Laat ze helemaal in de koelkast afkoelen.

Opmaak tip Garneer met de verse frambozen en bloemblaadjes, vers fruit, bloemen. Schraap de merg uit een vanille stokje en roer door de crème fracihe. Serveer bij de baba's.

Ingrediënten

  • Voor de baba
  • 220 g bloem 7 g instant gist ½ tl zout 50 g kristalsuiker & extra voor vormpjes 2 eieren 70 ml melk 100 g zachte boter
  • Voor de jeneversiroop
  • 500 g witte basterd suiker 200 ml oude jenever 250 g verse frambozen eetbare bloemblaadjes 250 g Franse crème fraîche 1 vanillestokje, in de lengte open gesneden

Publicatie datum: 15 februari 2015