Bierwentelteefjes met peer

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Leg de pinda’s op een bakblik, rooster ze goudbruin en laat ze afkoelen.
  3. Verkruimel de meringue.
  4. Klop het bier met de poedersuiker en het ei los.
  5. Haal de sneetjes brioche door de mengsel.
  6. Verhit de boter in een koekenpan en bak op matig vuur de sneetjes brood bruin en knapperig.
  7. Schil ondertussen de peer, verwijder het klokhuis en snij in lange plakken. Bestrijk de plakken met een beetje citroensap tegen het verkleuren.
  8. Klop de appelsap met de lecithine schuimig met behulp van een staafmixer.

Opmaak tip Leg op elk bord een wentelteefje en verdeel de peerplakjes erover. Strooi de pinda's en het meringuekruim om de wentelteefjes en schep de appelschuim erop.

Ingrediënten

  • 25 g pinda’s zonder vlies
  • 20 g chocolademeringue
  • 100 ml trappiste bier (dubbel)
  • 20 g poedersuiker
  • 1 ei
  • 4 sneetjes brioche
  • 1 grote rijpe peer
  • 125 ml heldere appelsap
  • 2 g lecithine

Publicatie datum: 15 februari 2015