Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Meng in de blender iedere soort citrussap afzonderlijk met 1 gram alginaat en laat rusten zodat de luchtbellen verdwijnen. Eventueel kun je dat doen door het vocht te vacumeren.
De massa is nu heel dun. Bind het vocht wat bij met een mespuntje xanthaangom om stevige dooiers te kunnen maken.
Mix het water met de lactaat in de blender of met behulp van de staafmixer en laat even rusten zodat de luchtbellen verdwijnen.
Laat met behulp van de maatlepels een flinke lepel in het bad zakken.
Laat 2 minuten liggen en schep vervolgens met een fijn zeefje uit het bad. Spoel goed af met koud water.
Opmaak tip Serveer als onderdeel van een citrusdessert, als dooiers bij een dessert of als spannende toevoeging in warme visgerechten.