Inktvisjes in kao soi noedelsoep

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Voor de currypasta: maal de peper, sjalotjes, knoflook, gember, kurkuma, koriandersteeltjes, gemalen koriander en kerrie madras in een keukenmachine. Voeg een beetje water toe tot het een smeuïge pasta is.
  2. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak de inktvisjes snel. Schep uit de pan.
  3. Roerbak de currypasta in nog 2 eetlepels olie in dezelfde wok tot het net lichtbruin is.
  4. Breng de kokosmelk en bouillon in een soeppan aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met de vissaus en palmsuiker.
  5. Zet het vuur uit en schep de inktvis erbij. 6. Kook ondertussen de noedels in een aparte pan.

Opmaak tip Schep de soep in kommen en voeg de noedels en verschillende groenten toe. Garneer met een partje limoen.

Ingrediënten

  • 1 rode Spaanse peper
  • 2 sjalotjes
  • 5 tenen knoflook
  • 30 g gember
  • 30 g verse kurkuma
  • 15 g verse koriander
  • 1 el gemalen koriander
  • 1 tl kerrie madras
  • 400 ml kokosmelk
  • 500 ml groentebouillon
  • 750 g inktvisjes
  • 300 g Chinese eiernoedels
  • 3 el nam pla of nuoc nam (Thaise vissaus)
  • 2 el palmsuiker
  • 1 rode ui, in dunne schijfjes
  • 300 g taugé
  • 4 el gefruite uitjes
  • 4 partjes limoen

Publicatie datum: 15 februari 2015