• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Parelhoen met geglaceerde raapjes en chocodressing

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Schil de raapjes en snijd ze in kwarten.
  2. Snipper de sjalotjes fijn.
  3. Verhit de helft van de boter en stoof de sjalotjes glazig met honing. Voeg de raapjes en een scheutje groentebouillon toe en laat stoven tot het vocht verdampt is en de raapjes zacht zijn.
  4. Breng voor de dressing de azijn, suiker en cacao op laag vuur aan de kook. Haal van het vuur en roer de chocolade erdoor. Breng op smaak met peper en zout en roer de helft van de olie erdoor.
  5. Bestrooi de parelhoenfilets met wat peper, zout en de tijm.
  6. Verhit de rest van de boter en 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de filets in ca. 5 minuten bruin. Zet het vuur lager en bak voor nog 7 minuten tot ze gaar zijn (kerntemperatuur 65˚C).

Opmaak tip Snijd de parelhoen in plakjes en serveer met de raapjes en chocolade dressing, afgetopt met de amandelen.

Ingrediënten

  • 500 g raapjes
  • 2 sjalotjes
  • 50 g boter
  • 1 el honing
  • 100 ml groentebouillon
  • 50 ml witte wijnazijn of verjus
  • 5 g cacao
  • cayennepeper, mespuntje
  • 10 g pure chocolade
  • 100 ml olijfolie
  • 4 parelhoenfilets
  • 2 takjes verse tijm, de blaadjes fijngehakt
  • 25 g rookamandelen, grofgehakt

Publicatie datum: 15 februari 2015