Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Verhit de helft van de boter en stoof de sjalotjes glazig met honing. Voeg de raapjes en een scheutje groentebouillon toe en laat stoven tot het vocht verdampt is en de raapjes zacht zijn.
Breng voor de dressing de azijn, suiker en cacao op laag vuur aan de kook. Haal van het vuur en roer de chocolade erdoor. Breng op smaak met peper en zout en roer de helft van de olie erdoor.
Bestrooi de parelhoenfilets met wat peper, zout en de tijm.
Verhit de rest van de boter en 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de filets in ca. 5 minuten bruin. Zet het vuur lager en bak voor nog 7 minuten tot ze gaar zijn (kerntemperatuur 65˚C).
Opmaak tip Snijd de parelhoen in plakjes en serveer met de raapjes en chocolade dressing, afgetopt met de amandelen.