Salade van ananas en banaan met mangokaviaar

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Vet het vormpje in en plaats op een werkvlak. Meng de espresso, 25 gram suiker en sinaasappellikeur in een pannetje met 1,5 gram agar en breng aan de kook. Kook voor 2 minuten en schenk in het vormpje. Laat de mengsel afkoelen en schenk 2 eetlepels in het vormpje. Laat het mengsel 15 minuten staan. Bewaar de rest van het koffiemengsel au bain-marie.
  2. Doe in een pannetje 100 ml water en roer de overige 1,5 gram agar los met de poedersuiker en het kaneel.
  3. Breng aan de kook voor 2 minuten.
  4. Laat het even afkoelen en roer de creme de cacao en mascarpone erdoor.
  5. Schenk 2 eetlepels over de koffielaag en laat het opstijven. Herhaal de laagjes met de rest van de koffie en het roommengsel tot het vormpje vol is.
  6. Klop de slagroom stijf.

Opmaak tip Druk de koffiecocktail uit het vormpje, snij voorzichtig in 4 blokjes en plaats op een serveerschaal. Spuit op elk blokje een toef slagroom. Plaats de hopjes in een theedoek en sla met een hamer kapot. Strooi over de slagroom.

Ingrediënten

  • 100 ml koude espresso
  • 50 ml sinaasappellikeur
  • 25 g suiker
  • 2 x 1,5 g agar
  • 100 ml water
  • 20 g poedersuiker
  • 1 tl kaneel
  • 70 g mascarpone
  • 1 el creme de cacao
  • 125 ml slagroom
  • 4 Haagse hopjes
  • 1 vierkante bakvorm van ca. 6 x 6 cm

Publicatie datum: 15 februari 2015