• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Geitenlam met couscous en asperges

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Braad de lamsbout rondom aan in olijfolie. Halveer de knoflook en sjalotten horizontaal en voeg samen met de tijm toe.
  2. Voeg 2 dl water toe en gaar ca. 60 minuten op 180 °C in de oven. Bedruip regelmatig met het braadvocht.
  3. Snijd het vruchtvlees van de tomaten en de knoflook in stukken en stoof dit ca. 15 minuten samen met de basilicum- en dragonblaadjes en het citroensap.
  4. Doe de couscous in een kom en schenk het kokende water erbij.
  5. Roer na 2-3 minuten los en laat 10 minuten staan.
  6. Schil de asperges en snijd de harde onderkantjes af en breng met 125 gram roomboter en de salie in koud, lichtgezouten water aan de kook. Bewaar een paar blaadjes salie voor de garnering. Laat 5 minuten koken en giet af.
  7. Dop de tuinbonen en de doperwten en blancheer ze, apart van elkaar, 1 minuut in lichtgezouten water.
  8. Giet af, spoel koud na, dubbeldop de peulvruchten en stoof de peulvruchten in de rest van de boter.
  9. Snijd 12-16 mooie stukjes van de geitenlamsbout (gebruik het restant van het vlees voor een ander gerecht). Zeef het braadvocht voor de jus.
  10. Pureer de antiboise van tomaat met de staafmixer.
  11. Roer de Marrocan glaze kruidenmix door de couscous.

Opmaak tip Snijd de asperges in drieën. Verdeel de couscous over de borden. Leg hier het vlees op en schep er de antiboise bij. Schik de asperges ernaast en schep de peulvruchten en wat jus erover. Garneer met de Salad Pea en salie.

Ingrediënten

  • 1 geitenlamsbout
  • olijfolie
  • 1 bol knoflook
  • 2 sjalotten
  • 4 takjes tijm
  • 4 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ bosje basilicum
  • 4 takjes dragon
  • sap van ½ citroen
  • 100 g couscous
  • 1 dl kokend water
  • 1 tl Marrocan glaze kruidenmix
  • 8 witte asperges
  • 150 g roomboter
  • 2 takjes salie
  • 500 g tuinbonen
  • 500 g doperwten
  • Salad Pea

Publicatie datum: 15 maart 2015