Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Schil voor de salade de grapefruits. Snijd de partjes vruchtvlees tussen de witte vliesjes los. Vang het sap op en druk wat extra sap uit de grapefruits tot er 100 ml is opgevangen.
Doe in een pan, samen met de azijn, honing en een mespunt zout. Breng aan de kook. Kook dit 15 minuten zachtjes in tot de helft en laat afkoelen.
Haal de blaadjes roodlof los en schep in een kom met de olijfolie en wat zout en peper. Schep op 4 bordjes en verdeel de shisokers, granaatappelpitjes en grapefruitpartjes over de sla.
Breng de wijn aan de kook en blancheer hierin de gesnipperde sjalot tot bijna alle wijn is verdampt.
Roer de kruiden, boter en chilipeper door de gestoofde sjalot.
Halveer de gekookte kreeften in de lengte en breek de grote scharen eraf. Was de schalen goed schoon onder stromend water en dep ze droog.
Kraak de scharen een deel open en snijd de kreeftstaarten in de lengte doormidden.
Verwarm de grill voor. Leg de kreeftstukken op een bakplaat en verdeel de boter erover. Grill ze 6-7 minuten. Serveer met de salade.