Belangrijke veiligheidswaarschuwing: Remia Tomaten ketchup & Fruitlife Kers zwart zoet 

  • Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Gegrilde kreeft met bitterzoete salade

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Schil voor de salade de grapefruits. Snijd de partjes vruchtvlees tussen de witte vliesjes los. Vang het sap op en druk wat extra sap uit de grapefruits tot er 100 ml is opgevangen.
  2. Doe in een pan, samen met de azijn, honing en een mespunt zout. Breng aan de kook. Kook dit 15 minuten zachtjes in tot de helft en laat afkoelen.
  3. Haal de blaadjes roodlof los en schep in een kom met de olijfolie en wat zout en peper. Schep op 4 bordjes en verdeel de shisokers, granaatappelpitjes en grapefruitpartjes over de sla.
  4. Breng de wijn aan de kook en blancheer hierin de gesnipperde sjalot tot bijna alle wijn is verdampt.
  5. Roer de kruiden, boter en chilipeper door de gestoofde sjalot.
  6. Halveer de gekookte kreeften in de lengte en breek de grote scharen eraf. Was de schalen goed schoon onder stromend water en dep ze droog.
  7. Kraak de scharen een deel open en snijd de kreeftstaarten in de lengte doormidden.
  8. Verwarm de grill voor. Leg de kreeftstukken op een bakplaat en verdeel de boter erover. Grill ze 6-7 minuten. Serveer met de salade.

Ingrediënten

  • 2 rode grapefruits
  • 15 ml witte wijnazijn
  • 30 ml honing
  • 2 struikjes roodlof
  • 2 el olijfolie
  • 1 bakje shisokers, geknipt
  • 150 ml droge witte wijn
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • klein bosje dragon, gerist en fijngehakt
  • klein bosje peterselie, fijngehakt
  • ½ tl gedroogde chilipeper, verkruimeld
  • 140 g boter, op kamertemperatuur
  • 2 kreeftstaarten en 4 -scharen, gekookt

Publicatie datum: 15 april 2015