Kreeft met botersaus, witte asperges en zeekraal

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Kook de asperges in ca. 5 minuten beetgaar en spoel ze koud af.
  2. Verhit de olie in een grote koekenpan en roerbak de zeekraal ca. 2 minuten.
  3. Doe de suiker in de pan, schep de asperges erbij en bak nog 1-2 minuten mee.
  4. Houd de asperges warm.
  5. Verhit 25 gram boter en bak de kreefthelften in ca. 4-5 minuten bruin. Keer ze halverwege de baktijd. Houd ook de kreeften warm.
  6. Verhit in dezelfde pan 1 eetlepel boter en fruit de sjalot op laag vuur.
  7. Voeg 2 eetlepels citroensap toe en warm even door. Roer de crème fraîche erdoor. Haal de pan van het vuur en roer blokje voor blokje de rest van de boter en de helft van de kervel door de saus.
  8. Breng op smaak met peper, zout en eventueel wat extra citroensap.

Opmaak tip Verdeel de asperges met zeekraal over 4 borden. Leg op elk bord een kreeft erbij en schenk de botersaus over het gerecht. Bestrooi met de rest van de kervel.

Ingrediënten

  • 300 g witte asperges, schoongemaakt
  • 30 ml olijfolie
  • 200 g zeekraal
  • 1 el suiker
  • 130 g boter, in blokjes
  • 4 kreeften, gekookt, in de lengte gehalveerd
  • 1 sjalotje
  • sap van 1 citroen
  • 2 el crème fraiche
  • een bosje verse kervel, grofgehakt

Publicatie datum: 15 april 2015