Gelakte zalm met rode kool

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Schaaf voor de rodekoolslade rodekool met een mandoline in dunne repen.
  2. Rasp de schil van de limoenen en pers het sap eruit. Schep door de rodekool.
  3. Snijd de ananas in stukjes en de chilipeper in ringen en voeg deze toe aan de rodekoolsalade. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar tot gebruik.
  4. Schil de zoete aardappels, snijd in kleine blokjes en kook 5 minuten.
  5. Giet af en bestrooi met gerookt zeezout.
  6. Verhit 3 eetlepels olie en bak de aardappelblokjes op matig vuur. Houd ze warm in de oven.
  7. Wrijf de zalmstukken in met de sechuanpeper en bestrijk met de Japanse glaze.
  8. Bestrijk de zalmstukken vervolgens met wat olie en leg ze met de velkant op de grill.
  9. Grill de zalm zo’n 3 à4 minuten per kant.
  10. Leg op elk bord een stukje zalm. Schep de zoete aardappel in een bakring of andere vorm en druk de blokjes met de bolle kant van een lepel wat aan. Verwijder de bakring voorzichtig!
  11. Serveer met wat rodekoolsla.

Ingrediënten

  • 200 g rodekool
  • 1 limoen, schoongeboend
  • ½ ananas, geschild en ontdaan van de kern
  • 1 groene chilipeper
  • 300 g zoete aardappel
  • 1 tl gerookt zeezout
  • 100 ml arachideolie
  • 4 stukken zalmfilet, met vel (à 150 g)
  • ½ tl sechuanpeper,fijngemalen
  • 100 ml Japanse unagi kabayaki saus (Yama)

Publicatie datum: 15 juni 2015