Mediterraanse Ibérico-burger

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Rooster de paprika’s tot ze zwartgeblakerd zijn. Leg ze vervolgens 5 minuten in koud water.
  2. Ontvel de paprika’s en snijd ze in repen.
  3. Schil de uien en snijd ze in dikke ringen van ca. 1,5 cm.
  4. Smelt de boter met een scheut olijfolie en voeg de uien met de lichtbruine suiker toe. Bak 5 minuten op matig vuur.
  5. Voeg de azijn toe, zet het vuur laag en smoor de uien ca. 30 minuten. Schenk af en toe een scheutje water in de pan zodat de uien niet aanbakken.
  6. Verwarm ondertussen de stukken ciabatta.
  7. Verhit een grillpan en wrijf de hamburgers in met gemalen peper en olijfolie. Grill de hamburgers gaar.
  8. Haal de burgers uit de pan en blus de pan af met het vleesfond. Laat 1 minuut koken en schenk in een sauspannetje met de mosterd. Roer goed door en laat vervolgens 3 minuten inkoken.
  9. Snijd de ciabattastukken open en besmeer met mayonaise.
  10. Beleg elk broodje met een plukje landkers, een hamburger en wat paprikarepen.
  11. Serveer met de mosterdjus en extra mosterd.

Ingrediënten

  • 2 oranje paprika’s
  • 3 uien
  • 30 g boter
  • 30 ml olijfolie
  • 80 g lichtbruine suiker
  • 150 ml witte balsamicoazijn
  • 4 stukken ciabatta van ca. 10 cm lang
  • 4 Ibérico-burgers
  • 2 el pittige mosterd
  • 150 ml vleesfond
  • 2 el mayonaise
  • 100 g landkers

Publicatie datum: 15 juni 2015