Noord-Afrikaanse lamsburger

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Meng de tomatenketchup en harissa en verdeel over 4 bakjes.
  2. Rooster de paprika’s tot ze zwartgeblakerd zijn. Leg ze vervolgens 5 minuten in koud water.
  3. Ontvel de paprika’s en snijd ze in stukjes.
  4. Snijd de aubergine overdwars in dunne plakjes en bestrijk ze met wat olijfolie. Rooster ze op een grillplaat.
  5. Doe paprika en aubergine in een kom. Hak de koriander en knoflook fijn en meng met de komijn, wijnazijn, het paprikapoeder en 4 eetlepels olijfolie.
  6. Schep de helft van de dressing door de auberginesalade en bestrijk de lamsburgers met de andere helft. Verwarm de pitabroodjes in de oven en houd ze warm.
  7. Rooster de hamburgers op een grill en serveer ze in de pitabroodjes met de auberginesalade, veldsla en de yoghurt en harissaketchup.

Ingrediënten

  • 100 ml tomatenketchup
  • 2 el harissa
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 aubergine
  • 120 ml olijfolie
  • 1 bosje verse koriander
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl gemalen komijn
  • 2 el rode wijnazijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 4 pitabroodjes
  • 4 lamsburgers
  • 100 g veldsla
  • 150 g dikke Griekse yoghurt

Publicatie datum: 15 juni 2015