Parelhoen met cassavepuree

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Verwijder de uiteinden van de cassave en snijd de wortels vervolgens in stukken van ca. 10 cm.
  3. Snijd de schil van de cassavestukken en schaaf 1 stuk in flinterdunne plakjes voor cassavechips. Bewaar ze in koud water.
  4. Doe de andere stukken in een pan met genoeg kokend water zodat ze onder staan.
  5. Kook de cassavestukken ca. 20-25 minuten tot ze helemaal zacht zijn. Giet af en laat uitdampen.
  6. Verwijder de harde nerf uit de cassave en stamp ze met de helft van de boter en alle melk tot een romige puree. Breng op smaak met zout en citroenpeper.
  7. Verhit frituurolie tot 180°C en dep de plakjes cassave droog. Bak de cassavechips goudbruin, bestrooi met zout en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  8. Meng het gerookte paprikapoeder en de nootmuskaat met de suiker.
  9. Bestrooi de parelhoenders met peper en zout. Verhit de overgebleven boter met de olijfolie in een koekenpan en bak ze snel rondom bruin.
  10. Leg het gevogelte in een braadslede met het vel naar boven. Bestrooi met het suikermengsel en gaar ca. 10 minuten in de oven. Schenk eventueel bakvocht in een koekenpan met de port en fond. Laat deze jus 5 minuten inkoken.
  11. Schep het bietenblad om met de vinaigrette.

Opmaak tip Serveer de parelhoenders op een bedje van cassavepuree met wat jus, de chips, een plukje bietensla en de bloemblaadjes.

Ingrediënten

  • 2 grote cassaves
  • 100 g boter
  • 100 ml melk
  • 4½ tl citroenpeper
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • ½ tl nootmuskaat
  • 1 el lichtbruine basterdsuiker
  • 4 parelhoen suprême
  • 30 ml olijfolie
  • 30 ml port
  • 60 ml gevogeltefond
  • 50 g bietenblad
  • 4 el vinaigrette
  • 4 eetbare afrikaantjes, in stukjes geplukt

Publicatie datum: 15 juni 2015