Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Verwijder de uiteinden van de cassave en snijd de wortels vervolgens in stukken van ca. 10 cm.
Snijd de schil van de cassavestukken en schaaf 1 stuk in flinterdunne plakjes voor cassavechips. Bewaar ze in koud water.
Doe de andere stukken in een pan met genoeg kokend water zodat ze onder staan.
Kook de cassavestukken ca. 20-25 minuten tot ze helemaal zacht zijn. Giet af en laat uitdampen.
Verwijder de harde nerf uit de cassave en stamp ze met de helft van de boter en alle melk tot een romige puree. Breng op smaak met zout en citroenpeper.
Verhit frituurolie tot 180°C en dep de plakjes cassave droog. Bak de cassavechips goudbruin, bestrooi met zout en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Meng het gerookte paprikapoeder en de nootmuskaat met de suiker.
Bestrooi de parelhoenders met peper en zout. Verhit de overgebleven boter met de olijfolie in een koekenpan en bak ze snel rondom bruin.
Leg het gevogelte in een braadslede met het vel naar boven. Bestrooi met het suikermengsel en gaar ca. 10 minuten in de oven. Schenk eventueel bakvocht in een koekenpan met de port en fond. Laat deze jus 5 minuten inkoken.
Schep het bietenblad om met de vinaigrette.
Opmaak tip Serveer de parelhoenders op een bedje van cassavepuree met wat jus, de chips, een plukje bietensla en de bloemblaadjes.