Afrikaanse tomatensoep

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
6

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Roer de Toscaanse tomatensoep, de koriander en paprika goed door 1 liter water, breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes doorkoken.
  3. Wrijf de bol knoflook in met een beetje olie en leg op een bakplaat.
  4. Kneed het lamsgehakt met de komijn, sjalotsnippers, zout en peper.
  5. Rol er balletjes van, leg ze naast de knoflookbol en schuif in de oven.
  6. Haal de balletjes er na 10 minuten uit en laat de knoflook nog 20 minuten zacht roos-teren.
  7. Spoel de couscous goed af in een fijne zeef en stoom in ca. 20 minuten gaar.
  8. Pluk de blaadjes van de takjes munt.
  9. Breng de soep opnieuw aan de kook met de balletjes, druk de zachte knoflook uit de schil en roer met de rode-peperringetjes erdoor.
  10. Serveer de soep met couscous en blaadjes munt.

Ingrediënten

  • 115 g Knorr Professional Toscaanse Tomatensoep
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl milde paprikapoeder
  • 1 rode peper, in ringetjes
  • 1 bol knoflook, top weggesneden
  • 250 g lamsgehakt
  • 1 tl komijn
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • stukjes geroosterde rode paprika
  • 100 g couscous
  • 20 g verse munttakjes

Publicatie datum: 15 september 2015