Bitterbal couscous

Gang
Tussengerecht Hapje
Aantal Personen
2

Bereidingswijze

  1. Bereid de panade met de fijngehakte bieslook en de panko.
  2. Breng het water aan de kook en voeg de groentenfond toe.
  3. Laat hier de couscous in wellen.
  4. Voeg de tomatencoulis toe aan de couscous.
  5. Breng op smaak met de dragon, peper en zout.
  6. Laat afkoelen en voeg dan de eidooier toe.
  7. Kook de kwarteleieren in 5 minuten hard.
  8. Laat afkoelen en pel de eieren.
  9. Meng voor de panade de bieslook door de panko.
  10. Vorm balletjes om de kwartel eieren met de couscous.
  11. Laat goed koelen en paneer met het eiwit en de panko.
  12. Bak de bitterballen krokant af in een hete frituur (180°C).

Tip Serveren met choronsaus (bearnaise met tomaat) en gefrituurde rozemarijn.

Ingrediënten

  • ½ l water
  • 20 g Maggi Vloeibare Geconcentreerde Groentenfond
  • 350 g couscous
  • 50 g Buitoni Tomatencoulis
  • 20 g verse dragon
  • 3 st eidooier
  • 10 st kwartelei
  • eiwit

Publicatie datum: 15 september 2015