Bitterbal gamba-zalm

Gang
Tussengerecht Hapje
Aantal Personen
2

Bereidingswijze

  1. Bereid de panade met 25 gram zeewier en 350 gram Maggi KTB aardappelpuree compleet.
  2. Snijd de gamba’s in kleine blokjes snijden.
  3. Cutter 1/3 van de zalm fijn en breng op smaak met kreeftenfond.
  4. Snijd de rest van de zalm in blokjes.
  5. Meng alle vissoorten door elkaar.
  6. Voeg de room en het eiwit bij het geheel.
  7. Draai kleine balletjes van het mengsel.
  8. Cutter voor de panade het zeewier fijn met de aardappelpureepoeder.
  9. Haal de balletjes eerst door het eiwit, daarna door de panade.
  10. Bak de bitterballen krokant af in een hete frituur (180°C).

Tip Lekker met bearnaisesaus en rozenwaterkroepoek.

Ingrediënten

  • 7 st gamba (schoongemaakt)
  • 350 g zalm
  • 30 g Maggi vloeibare geconcentreerde kreeftenfond
  • 1 dl room
  • 2 st eiwit
  • 25 g zeewier
  • 350 g Maggi KTB aardappelpuree compleet

Publicatie datum: 15 september 2015