Bitterbal gerookte eendenborst

Gang
Tussengerecht Hapje
Aantal Personen
2

Bereidingswijze

  1. Bereid de panade in gelijke verhouding tussen geschaafde amandel, gemengde groene kruiden en Maggi koud te breiden aardappelpuree.
  2. Fruit de sjalot en de knoflook aan in een klein beetje olie.
  3. Voeg de spinazie toe.
  4. Breng op smaak met de groentenfond.
  5. Snijd de eendenborst in zeer kleine blokjes en roer door het mengsel.
  6. Maak het water aan met het aardappelpureepoeder.
  7. Werk de gare garnituren door de puree.
  8. Voeg de eidooier toe en vorm bitterballen van het geheel.
  9. Meng voor de panade de amandel, groene kruiden en aardappelpureepoeder door elkaar.
  10. Haal de bitterballen door het eiwit en de panade.
  11. Bak de bitterballen krokant af in een hete frituur (180°C).

Tip Lekker met piccalilly en gefrituurde spinazie met grof zout.

Ingrediënten

  • 200 g pompoen (in blokjes)
  • 50 g sjalot
  • 2 st knoflook (fijngesneden)
  • 150 g spinazie (schoongewassen)
  • 40 g Maggi vloeibare geconcentreerde groentenfond
  • 1 st gerookte eendenborst
  • 1 l water
  • 250 g Maggi koud te bereiden aardappelpuree
  • 50 g eidooier
  • eiwit, losgeklopt
  • geschaafde amandel
  • gemengde groene kruiden
  • Maggi koud te bereiden aardappelpuree

Publicatie datum: 15 september 2015