Bitterbal rode curry

Gang
Tussengerecht Hapje
Aantal Personen
2

Bereidingswijze

  1. Bereid de panade in verhouding 200 gram gekookte parboiled rijst, 300 gram panko en 20 gram sesamzaadjes.
  2. Breng het water aan de kook en voeg hier kippenfond aan toe.
  3. Kook de bantam rijst hierin gaar.
  4. Meng de rode currysaus door de rijstuks
  5. Roer de rode paprika en peterselie door het rijstmengsel.
  6. Laat het geheel goed afkoelen en rol hier balletjes van.
  7. Meng voor de panade de gekookte parboiled rijst, panko en sesamzaadjes door elkaar.
  8. Rol de balletjes door de panade.
  9. Bak de bitterballen krokant af in een hete frituur (180°C).

Ingrediënten

  • 40 g Maggi vloeibare geconcentreerde kippenfond
  • 0,7 l water
  • 500 g bantam rijst
  • 2 dl Maggi rode currysaus
  • 100 g rode paprika (fijngesneden)
  • 25 g peterselie (fijngehakt)
  • 200 g gekookte parboiled rijst
  • 300 g panko
  • 20 g zwarte sesamzaadjes

Publicatie datum: 15 september 2015