Frisse bospaddenstoelensoep

Gang
Tussengerecht Lunchgerecht Hoofdgerecht
Aantal Personen
6

Bereidingswijze

  1. Roer de bospaddenstoelen-crèmesoep goed door 1 liter water, breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes doorkoken.
  2. Verhit ondertussen 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de knoflook en kastanje-stukjes 3 minuten op laag vuur.
  3. Schep dit met de citroenrasp en gehakte dragon door de soep.
  4. Verhit nog 2 eetlepels olie in de pan en bak de shiitakes en cantharellen bruin.
  5. Schep uit de pan en zet even apart. Bak de plakjes spek krokant in dezelfde pan.
  6. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  7. Bestrijk de sneetjes stokbrood met de rest van de olie en rooster kort onder een hete grill.
  8. Schenk de soep in hittebestendig glazen, verdeel de paddenstoelen en spek over de glazen en garneer met een takje dragon.
  9. Serveer met de stokbroodcrouton ernaastuks

Ingrediënten

  • 115 g Knorr Professional Bospaddenstoelensoep
  • 100 ml olijfolie
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 125 g gekookte kastanjes, grofgesneden
  • rasp van 1 citroen
  • 30 g verse dragon, gehakt (bewaar wat takjes voor garnering)
  • 50 g shiitakes, grofgesneden
  • 50 g cantharellen, grofgesneden
  • 100 g ontbijtspek, plakjes
  • 8 sneetjes stokbrood

Publicatie datum: 15 september 2015