Pittige Mexicaanse erwtensoep

Gang
Tussengerecht Lunchgerecht Hoofdgerecht
Aantal Personen
6

Bereidingswijze

  1. Roer de erwtensoep goed door 1 liter water, breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes doorkoken.
  2. Verhit ondertussen 2 eetlepels olie in een koekenpan en fruit de ui, e helft van de knoflook en de peperringen.
  3. Voeg de komijn, 1 theelepel koriander en de tomatenblokjes toe en bak nog 2 minu-ten mee.
  4. Schep het uienmengsel door de soep. Verwarm de oven voor op 180°C.
  5. Snijd de tortilla’s in flinterdunne reepjes en schep om met 1 eetlepel olie, de andere theelepel koriander en een snufje zout.
  6. Bak de reepjes op een bakplaat in ca.10 minuten goudbruin en knapperig in de oven.
  7. Pureer de verse koriander, cashewnoten, andere helft van de knoflook en geraspte kaas met de rest van de olie tot een glad mengsel.
  8. Haal de tortillareepjes uit de oven en laat ze afkoelen.
  9. Verdeel de soep over kommen en serveer met een lepel korianderpuree en tortilla-reepjes.

Ingrediënten

  • 115 g Knorr Professional Erwtensoep
  • 105 ml olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 1 rode peper, in ringetjes
  • 1 tl gemalen komijn
  • 2 tl gemalen koriander
  • 1 grote tomaat, in blokjes
  • 2 tortilla’s
  • 30 g verse koriander
  • 15 g cashewnoten
  • 10 g oude kaas, geraspt

Publicatie datum: 15 september 2015