• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Bitterballen fazant

Gang
Hapje
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Fruit de ui, spek en champignons in de boter tot het glazig is.
  2. Voeg de bloem toe en blijf roeren. Laat de bloem een paar minuten garen.
  3. Giet steeds een beetje bouillon erbij, tot er een papje ontstaat.
  4. Roer de zuurkool en gare fazant erdoor.
  5. Schep de roux op een bord en laat in de koelkast helemaal afkoelen.
  6. Rol van de roux balletjes ter grote van een walnoot.
  7. Rol door de bloem, ei en panko. Laat ze goed opstijven in de koelkastuks
  8. Verwarm frituurolie tot 180°C en bak de bitterballen goudbruin en krokant.

Ingrediënten

  • 1 ui, gesnipperd
  • 30 g spekreepjes
  • 100 g champignons, fijngehakt
  • 30 g boter
  • 30 g bloem & extra voor het paneren
  • 250 ml gevogelde fond
  • zout en peper
  • 100 g zuurkool, uitgelekt
  • 200 g gare fazant, in stukjes
  • 1ei, losgeklopt
  • 300 g panko

Publicatie datum: 15 oktober 2015