Bitterballen hazenpeper

Gang
Hapje
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Fruit de ui in de boter tot deze glazig is.
  2. Voeg bloem toe en blijf roeren. Laat de bloem een paar minuten garen.
  3. Voeg de hazenpeper toe en gaar al roerend tot het indikt.
  4. Schep de roux op een bord, bestrooi met de cranberrystukjes en de chocolade. Laat in de koelkast helemaal afkoelen.
  5. Rol van de roux balletjes ter grote van een walnoot.
  6. Rol door de bloem, ei en pistachenoten. Laat ze goed opstijven in de koelkastuks
  7. Verwarm frituurolie tot 180°C en bak de bitterballen goudbruin en krokant.

Ingrediënten

  • 1 ui, gesnipperd
  • 30 g boter
  • 30 g bloem & extra voor het paneren
  • 350 g hazenpeper
  • 50 g grof gehakte verse cranberry’s
  • 50 g pure chocolade, fijngehakt
  • 1ei, losgeklopt
  • 300 g fijngehakte pistachenoten

Publicatie datum: 15 oktober 2015