Blokkenbol

Gang
Hapje
Aantal Personen
14

Bereidingswijze

  1. Kneed alle ingrediënten behalve de bosbessen tot een deeg.
  2. Spatel op het laatst de bosbessen erdoor.
  3. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een 2 cm dikke lap en knip in blokjes van ca. 3 x 3 cm.
  4. Verhit het frituurolie tot 180°C.
  5. Bak de blokkenbollen per ca. 5 stuks per keer knapperig en bruin.
  6. Bestuif met poedersuiker en serveer.

Ingrediënten

  • 350 g ricotta
  • 300 g bloem & een beetje extra
  • 2 grote eieren
  • 60 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 tl bakpoeder
  • ¼ tl zout
  • geraspte schil van 1 sinaasappel
  • 100 g bosbessen
  • extra: frituurolie, poedersuiker

Publicatie datum: 15 oktober 2015