Choco bolinho

Gang
Hapje
Aantal Personen
20

Bereidingswijze

  1. Breng 350 ml water aan de kook met de boter en 75 gram suiker.
  2. Zeef de bloem, cacao, bakpoeder en het zout in een grote mengkom.
  3. Schenk het boter-suikerwater al roerend door het bloemmengsel. Blijf roeren tot een glad deeg ontstaat.
  4. Roer de grofgehakte cacaobonen en de munt erdoor.
  5. Verhit de olie tot 180°C.
  6. Meng de rest van de suiker met de steranijs, kaneel, gemalen chili, komijn en koriander in een apart schaaltje.
  7. Doop een ijsbolletjestang in de hete olie en schep vervolgens kleine bolletjes en laat in de olie glijden. Bak ca. 5 stuks per keer in 4-5 minuten goudbruin.
  8. Schep de churro’s met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Houd ze warm onder aluminiumfolie.
  9. Bestrooi vlak voor serveren met de spicy suiker.

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 175 g suiker
  • 150 g bloem
  • 50 g cacao
  • 1 tl bakpoeder
  • een mespunt zout
  • 4 cacaobonen, grofgehakt
  • 2 takjes munt, blaadjes fijngehakt
  • 1 steranijs
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl gemalen chili
  • ½ tl komijn
  • ½ tl koriander
  • extra: frituurolie

Publicatie datum: 15 oktober 2015