Sateetjes van konijnfilet met spruitjes en rauwe ham

Gang
Lunchgerecht Hoofdgerecht Hapje
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Bak de geblancheerde spruitjes in boter met bruine suiker en de vijfkruidenpoeder.
  2. Rijg de spruitjes aan spiesjes met daartussen rauwe ham, stukjes konijn en rooster ze op een hete grill.
  3. Maak een verse sambal van sjalotjes, knoflook, rode peper, tomaat, garnalen pasta en limoensap en serveer deze erbij.

Ingrediënten

  • 300 g spruitjes, schoongemaakt en geblancheerd
  • 3 el bruine suiker
  • 1 tl vijfkruidenpoeder
  • 200 g konijnenfilet, in blokjes van 2 cm
  • 100 g rauwe ham, in de lengte gehalveerd
  • 2 kleine uien
  • 2 tenen knoflook
  • ½ rode peper, fijngehakt
  • 50 cherry tomaatjes, fijngehakt
  • 1 tl tomatenpasta
  • sap en rasp van 1 limoen
  • 1 tl vissaus

Publicatie datum: 15 oktober 2015