Saucijzenbroodje van konijn

Gang
Lunchgerecht Hapje
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Rooster alle noten en specerijen in een droge koekenpan lichtbruin en geurig.
  2. Maal grof in een keukenmachine met peper en zout.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C.
  4. Maal of snijd het konijnenvlees met de prei tot een grof gehakt.
  5. Kneed met de verse rozemarijn, de helft van de ei en genoeg broodkruim tot een smeuïge massa.
  6. Snijd het bladerdeeg in 10 rechthoekige repen en beleg elk met vulling.
  7. Rol de repen bladerdeeg goed op en leg op een met bakpapier beklede bakplaat met de naad naar beneden.
  8. Bestrijk het bladerdeeg met ei en bestrooi met de dukkah.
  9. Schuif in de oven en bak in ca. 20-25 minuten goudbruin en gaar.

Ingrediënten

Voor de dukkah

  • 1 tl sesamzaad
  • 1 tl tijm
  • 1 tl pijnboompitten
  • 1 tl korianderzaad
  • 30 g blanke hazelnoten

Voor het saucijzenbroodje

  • 200 g bladerdeeg
  • 200 g konijnenvlees
  • 1 prei, grof gehakt
  • Naalden van 1 takje rozemarijn
  • 1 ei losgeklopt
  • 1 oude boterham, gemalen tot kruim

Publicatie datum: 15 oktober 2015