Stokvisbeignets

Gang
Hapje
Aantal Personen
14

Bereidingswijze

  1. Week de vis ca. 36 uur in water, ververs het weekwater om de 4-5 uur.
  2. Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook ze in ca. 20 minuten gaar, giet af en laat uitdampen.
  3. Giet ondertussen de vis af en breek of snijd in heel kleine stukjes.
  4. Stamp de aardappelen fijn met de vis, roer de garnalen erdoor en breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
  5. Roer het ei en vervolgens de knoflook en peterselie door het aardappel-vismengsel.
  6. Vorm met 2 eetlepels quenelles van het mengsel en laat ze 30 minuten op een bord in de koeling opstijven.
  7. Verhit de olie tot 180°C en frituur de quenelles goudbruin en krokant.
  8. Laat de beignets uitlekken op papier en serveer koud of warm met partjes citroen.

Tip Ook lekker als eenvoudig voorgerechtje met een iets aangemaakte sla.

Ingrediënten

  • 400 g stokvis
  • 400 g aardappelen
  • 100 g Hollandse garnalen, schoongemaakt
  • 1 ei, losgeklopt
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 3 el peterselie, gehakt
  • 1 el venkelzaad, geroosterd en grofgemalen
  • 1 citroen, in partjes
  • extra: frituurolie

Publicatie datum: 15 oktober 2015