Vietnamese Pho-soep met noedels en ganzenborst

Gang
Tussengerecht Hoofdgerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Rooster de specerijen in een droge koekenpan.
  2. Schenk een scheutje olie in een soeppan en bak de sjalot en gember 3 minuten.
  3. Voeg de specerijen toe en blus af met het wildfond.
  4. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken.
  5. Zeef de bouillon en breng opnieuw aan de kook met de noedels, wortelreepjes en preiringetjes.
  6. Breng op smaak met sojasaus en vissaus.
  7. Schenk in kommen en serveer met de vleesplakjes en verse koriander.

Ingrediënten

  • 1 kaneelstok
  • 3 kruidnagels
  • 2 steranijs
  • 1 tl korianderzaad
  • 3 cm verse gember, in reepjes
  • 2 sjalotjes, in kwarten gesneden
  • 1 l Chefs wildfond
  • 1 Shanghai paksoi
  • 1 el van elk, sojasaus en vissaus (nam pla)
  • 100 g eiernoedels, gekookt
  • 2 ganzenborsten, gebakken en in plakjes gesneden
  • 1 bosje verse koriander, grof gehakt
  • 3 wortels, geschild en in reepjes
  • 1 prei in ringetjes

Publicatie datum: 15 oktober 2015