Kalfsrollade met paddenstoelen

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
10

Bereidingswijze

  1. Laat het rolladevlees op kamertemperatuur komen.
  2. Begin met de paddenstoelenwildmix. Hak van 2 van de 3 bakjes paddenstoelenwildmix de paddenstoelen heel fijn.
  3. Fruit sjalotsnippers en knoflook in een braadpan.
  4. Voeg de gehakte paddenstoelen toe en bak ze op laag vuur tot al het vocht uit de paddenstoelen is verdampt (dit duurt ongeveer 20 minuten).
  5. Breng op smaak met zout en peper uit de molen en voeg panko of broodkruim toe.
  6. Leg de plakjes ham op een keukenplank (6 naast elkaar en 2 keer de lengte van een plak ham). Leg hierop het rolladevlees en laat de ham wat uitsteken. Bestrooi het vlees met versgemalen zout en peper.
  7. Bedek de rollade met een laagje paddenstoelenwildmix en bedek met enkele blaadjes dragon
  8. Rol de rollade stevig op en begin hierbij aan de kant waar de ham gelijk ligt aan het stuk rolladevlees.
  9. Neem een flink stuk keukengaren en bindt de rollade op, zoals aangegeven op bovenstaande foto.
  10. Braad de rollade rondom aan in boter en wat olijfolie. Plaats in de voorverwarmde oven (175°C). Na circa 50 minuten moet de kerntemperatuur 60°C zijn, dan is de rollade mooi rosé van binnen.
  11. Neem uit de braadpan en wikkel de rollade in aluminiumfolie. Laat nog ca. 10 minuten rusten.
  12. Serveer vervolgens met de rest van de gebakken paddenstoelen en in stukjes gesneden vijgen.

Ingrediënten

  • 1,5 kg rolladevlees
  • 50 g boter
  • 2 banaansjalotten, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 3 bakjes paddenstoelenwildmix à250 g
  • 2 el panko of broodkruim
  • 12 plakken Italiaanse rauwe ham
  • 3 takjes dragon

Publicatie datum: 15 november 2015