Kerstburger met knolselderijchips

Gang
Lunchgerecht Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd de geschilde en gewassen knolselderij in flinke parten en schaaf de parten in dunne plakjes.
  2. Frituur (ca. 170°C ) de plakjes knolselderij in porties in ca. 4 minuten lichtbruin en krokant. Haal tijdens het frituren de plakjes met behulp van een schuimspaan los van elkaar.
  3. Neem de knolselderijchips uit de frituurpan en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi de knolselderijchips vlak voor het serveren met zout.
  4. Leg de opengesneden halve broodjes met de snijkant even op de grillplaat.
  5. Gril de burgers.
  6. Smoor de uiringen in wat boter of olie.
  7. Bestrijk de plakken eekhoorntjesbrood met olijfolie en gril beide kanten.
  8. Beleg de bollen met sla, Wagyu-burger, eekhoorntjesbrood, ui, knolselderijchips en zelfgemaakte ketchup.

Ingrediënten

  • 4 Wagyu-burgers
  • 1/2 knolselderij
  • olie om te frituren
  • 4 Boulangerie Lambèr campremybollen
  • 2 rode uien, in ringen
  • 8 plakken vers eekhoorntjesbrood
  • 8 blaadjes sla naar keuze

Publicatie datum: 15 november 2015