Kreeftcocktail

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Kook de kreeften 5 tot 6 minuten in een ruime hoeveelheid water.
  2. Neem ze uit de pan en laat afkoelen in ijswater.
  3. Snijd het staartstuk over de lengte doormidden, verwijder het darmkanaal en laat deze stukken heel. Snijd het vlees uit de poten en scharen in stukjes.
  4. Maak een marinade van het sap van 2/3e limoen, 1 el Ricard en de gembersiroop en besprenkel hiermee het kreeftenvlees.
  5. Doe de overgebleven marinade, de rest van de Ricard, avocado’s en mayo limoen-koriander in een keukenmachine en pureer tot een gladde mousse. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Vul 4 glazen met de avocadomousse.
  7. Bedek met alleen de fijnste zeekraal – laat de dikke steeltjes achterwege – en de stukjes gemarineerde kreeft.
  8. Steek het staartstuk rechtop in de mousse. Garneer met een minipartje limoen en wat blaadjes koriander.

Ingrediënten

  • 2 hele kreeften van 500 g
  • 1 limoen
  • 2 el Ricard
  • 1 el gembersiroop
  • 2 rijpe avocado’s
  • 6 el mayo limoen-koriander (O’life)
  • 100 g fijne zeekraal
  • blaadjes verse koriander

Publicatie datum: 15 november 2015